NEDOVOLÁTE SA NA AMBULANCIE ?

Vážení rodičia,

nakoľko enormne narastá počet prípadov Covidu- Omikronu, i keď  našťastie so slabými  ľahkými a krátkymi priebehmi, reagujú   / KONEČNE/   aj odborné spoločnosti a aj Ministerstvo zdravotníctva SK, keďže  počet lekárov  na Slovensku je  poddimenzovaný najviac zo všetkých okolitých štátov Európy, a tak toľko práce a telefonátov už ambulancie v tomto i ďaĺšom období nemôžu a nebudú určitý čas zvládať.

Preto sa zriadili linky, na ktorých, ak sa nedovoláte ku nám do našich  ambulancií, môžete sa dozvedieť, ako postupovať.

Pacientov naďalej si objednávame, nakoľko malé  deti s poradňami a očkovaním nemôžu zaostávať, a tak je  nápor detí na amb. neustále čím ďalej tým väčší.

 

Žiadame  všetkých o trpezlivosť a aj zhodnotenie, či Vaše telef. sú ozaj nutné v prípadoch  len pre nahlásenie  pozitivity bezpríznakových, ktoré sa môžu dohlásiť i neskôr keď prehrmí  terajšie  šialené  práve prebiehajúce obdobie nárastu pozitívnych Omikronu.

/ v Utorok sme mali  na záznamníku telef.číslo  od 8,01 hod do 9,43 hod  spolu v počte 31X !!! … preto sme  zavolali po vybavení najprv  viacerých objednaných pacientov  len čo sme mohli na uvedené číslo, keďže sme predpokladali akútnosť a výraznú dôležitosť tohto hovoru.

Volá sestrička matke,zrušila hovor, možno niekde bola si vravíme,potom po 1/2 hod skúšam ja opäť, zdvihla, spýtam sa, pani čo sa deje,mali sme neprijatých 31 hovorov od Vás,  ona že čo by sa dialo, sme pozitívni, nevieme sa Vám dovolať, pýtam sa preto, pani prepáčte,  ale aký je dnes deň?, ona že PONDELOK, ja vravím nie, je utorok, a utorok začíname o 12 hodine, lebo máme poobedný deň . Nie , nepovedala že sa zmýlila, či zmýlila  som si deň, nato vraví,

” ale ja môžem zavolať aj 150 x, nato ste tam !!?”. Matka 24 ročná, na MD,čašníčka. No aj kvôli takýmto /ne/ tolerantným našim obyvateľom sú  linky preťažené a sa nemáte šancu dovolať. Je nás málo, vieme všetci, a bude nás  ešte menej, to mi verte,  ak v krátkej budúcnosti odídu i naši dôchodcovia, ktorých je  cca 70%.

Tak som jej už len stručne oznámila, že ku nám už volať nemusí, lebo takýto prístup človeka ak sa zmýli a je slušný,stať sa môže nám každému,   ospravedlníme, no nie  po útoku a týmto spôsobom, ako to spravila ona. Kartu už má  prichystanú, zápis hovorov sme do ZD zapísali tiež,  tým dňom je VYRADENÁ od nás … uznajte, čo by ste na našom mieste  urobili s týmito “ľuďmi ” Vy ??

Pokiaľ potrebujete PN, OČR, viete, že  vybavujeme i osobne pod oknami ambulancie, sestrička je  takmer neustále na telefóne !!!

 

Chorých, ktorí sú výrazne zhoršení, vyšetria aj na infekčnej ambulancii vo Fakultnej nemocnici Nitra, vyšetrujeme i my  pozitívnych na Covid 19 , no na konci prac.doby a  v celkovom oblečenís  ochrannými  prac.pomôckami, no  IBA po predchádzajúcom objednaní na PRESNÝ ČAS !

Ak sa nedovoláte, pod oknami ambulancie VONKU zaklopte, dohodneme Vám termín i týmto spôsobom.

 

A na záver, KTO z Vás je ochotný POMOCŤ  i osobne ambulanciám,  radi uvítame pomoc Vás,  ktorí máte  čas, záujem  a chuť sa zapojiť  do osobnej konkrétnej činnosti spolupráce, ďakujeme

 

Ďakujeme za  pochopenie obdobia a náročnosti práce v ktorej žijeme,

……………………………………………………………………………………

Uvediem  ešte mail lekárov  našej odbornej  spoločnosti SSPPS SLS s linkami pre rodičov, ktorí sa NEVEDIA NA NAŠE PREŤAŽENÉ  AMBB. DOVOLAŤ  :


Milí kolegovia,

v týchto dňoch je menežment našich ambulancií úplne zmenený. Všetci sme
veľmi vyťažení, zažívame enormný nápor chorých detí. Pomôcť by nám mala
nová webová stránka, ktorú zastrešuje naša odborná spoločnosť – *Slovenská  spoločnosť primárnej pediatrickej starostlivosti Slovenskej lekárskej spoločnosti *(SSPPS SLS). Aktuálne sú tam podrobné informácie, ktoré majú
pomôcť našim pacientom a ich rodičom v prípade, keď sa s nami nevedia skontaktovať pre našu vyťaženosť.

Pôvodný zámer tejto stánky pred pandémiou bol informovať rodičov
jednoduchým spôsobom o jednotlivých zdravotných problémoch (aby v dnešnej dobe záplav informácií zo všelijakých zdrojov mali relevantné informácie).
Teraz je zameraná na súčasnú situáciu a má pomôcť v tejto vlne pandémie.

Kuk na www.pediatridetom.sk

Ak uznáte za vhodné, informujte svojich pacientov a na svojich webových  stránkach urobte preklik, pomôže to  šíriť osvetu a znížiť nápor na  pediatrov a pohotovosti.

Prajeme vám veľa síl, energie a trpezlivosti do týchto (dúfajme) pár
týždňov.

Výbor SSPPS SLS,30.1.2022